top of page

🍀Vztahy, týmy, celky a celistvost🍀

Někdy přemýšlím o vztazích a o rovnováze a neustálé změně, ve které jsme, ve vztazích, sami se sebou, se světem.


Stále jsem v úžasu, jak se lidé ve vztazích doplňují a obohacují a jak mohou růst a když chtějí a vnímají to si vzájemně přinášejí tak, také rostou.


Jako třeba moji nejbližší lidi a človíčci kolem mě…vždycky, vždycky se jim podaří vyhmátnout to, na co se vůbec nedívám, nebo úplně přehlížím. A když mi to dojde 😊, tak se tím poctivě proberu, položím si mnoho otázek a k tomu chci ke všemu odpověď a výsledkem je změna.


Pracovně si užívám příležitost fungovat v různých týmech, některé znám už dlouho a jen se proměňují, nové jsme utvořili letos a další tvoříme.


Každý tým složený z originálních lidí je unikát a já si užívám to ladění se, koordinování se, zjišťování a poznávání, kdo co umí, čím může přispět tou svou esencí a kvalitou. Miluju komunikaci, otevřenost a různorodou dynamiku týmu a tím naprosto různé možnosti a přínosy.


Obdobné je to i ve vztazích mezi dvěma lidmi, každý jsme jiný, každý vnášíme do toho „našeho“ vztahu jedinečné kvality. A možná se časem ty kvality našemu protějšku už tak nelíbí, neboť my mu ukazujeme něco, co zrovna nechce, nemá chuť se na to podívat. A my tam jsme a ukazujeme, už jen tím, kdo jsme, jak konáme, co si přejeme.


Možná i náš protějšek ve své kvalitě má svou pravdu a my ji nechceme přijmout, podívat se do zrcadla, které je tak blízko a někdy i tak přímé.


Překonávejme svou pohodlnost, "zajetost v kolejích" a podívejme se na pravdu svou, a i pravdu druhých, na osobitost a tu esenci, co si vzájemně přinášíme a komunikujme, mluvme, vyjádřeme se. Řekněme klidně a jasně, co chceme a co nechceme.


A já si říkám, mám brát velmi pravdivě to, co vnímám – od nejbližších, rodiny, přátel a dávat důraz na mé pocity a také i na jejich a nepřehlížet je a to, co mi ukazují, tak se na to podívat, co to ve mně tak bolí a jít do příčiny a vyřešit to.


„Scházíme“ se, jak ve vztazích, tak i v týmech, ne-náhodně a máme v dobrém slova smyslu využít to, co si můžeme dát, jak se můžeme podpořit, vyřešit si to svoje, podpořit druhé a společně vytvořit to nejlepší, co si říkáme, co si přejeme.


🍀Miluju různorodost, miluju výzvy a miluju proměňování možností v celistvost. 🍀




7 zobrazení0 komentářů
bottom of page